Toggle navigation

Daniel ja Eleri – stiilsusest ja enesekindlusest!

04 Aprill 2016

Igaüks võiks kanda riideid vaid iseenda, mitte teiste jaoks, leiab Daniel Levi Viinalass, kelle moemaitset abikaasa Eleri kõrgelt hindab. Daniel omakorda väärtustab Eleri kaunist isikupära. 

Millised olid teie lapsepõlve lemmikriided? 

Daniel: Mul oli üks punane dressipluus, millel olid käised ära lõigatud – sain selle oma tädipoja käest umbes seitsmeaastasena. See oli pikka aega mu lemmikriideese! Kui esimest korda perega Euroopasse tulime, siis just selles vestis tutvusin paljude erinevate pealinnadega. Ma ei tea, miks see mulle nii väga meeldis, aga seitsmeaastase mässajana läks see väga hästi peale. 

Eleri: Lasteaiapidudel meeldis mulle kanda üht kitsast lühikest seelikut. Ema ütleb, et üldiselt oskasin end juba kolmeaastasena ise õigesti vastavalt ilmale ja üritusele riidesse panna. Teismeeas kandsin rohkem lohvakaid pükse. Mul olid ühed sõjaväemustrilised, kilematerjalist tumerohelised ja siis mõnusad oranžid mitmete taskutega püksid. 

Teie suhe algas teismeeas. Millised teismelised te olite? 

Daniel: Mulle meeldis tegeleda erinevate ekstreemspordialadega, aga mitte väga püsivalt. Kord sõitsin BMX-i, siis lumelauatasin, siis mõtlesin, et hakkan hoopis skeiteriks. Kirjutasin endale ja sõpradele juba varakult palju CD-plaate oma lemmiklauludega. Isegi Elerile tegin päris mitu mixtape’i, kus proovisin teda paljude romantiliste R’n’B-lugudega võluda. Aga üldiselt olin teismelisena püsimatu hing. 

Eleri: Seda oleks muidugi hea mu vanematelt küsida, aga ma arvan, et olin selline üsna tubli teismeline. Koolis käisin hea meelega. Olin kohusetundlik ja tubli õpilane, õnnistatud heade sõpradega. Aga mingi hetk valmistasin vanematele ka peavalu. Mäletan paari korda, kui pidin kindlal kellaajal kodus olema, kuid ei tulnud õigeks ajaks, endast teada ei andnud ja ema lihtsalt ootas ning muretses akna peal. 

Milline on teie pulmariietuse lugu? 

Daniel: Ostsin oma pulmaülikonna Helsingist. Käisin seal oma hea sõbra Craigiga mitmes poes vaatamas. Lõpuks leidsime õige koha ja ülikond istus nagu valatult. Suutsime müüjad niimoodi ära moosida, et nad andsid meile tasuta lipse pealekauba! 

Eleri: See on tegelikult väga huvitav lugu. Unistasin merineitsi-lõikega pitsist pulmakleidist. Samas ei tahtnud selle eest ka üleliia palju maksta ja sõbrannade eeskujul tellisin Hiinast endale pulmakleidi. Lõige iseenesest oli ju ilus, aga kleit polnud ikkagi päris see. Danieli vanem õde läks samal ajal Ameerikasse ja ütles, et võib seal pulmakleitidele pilgu peale visata. Ja nii oligi. Ta võttis meie ühe väga hea sõbra endaga kaasa ja Skype’i teel sai mulle pulmakleit välja valitud, ilma et ma seda ise oleksin saanud proovidagi. Ja kleit sobis täiuslikult! 

Kas räägite teineteise riiete valikul tihti kaasa? Kas arvestate üksteise ootusi? 

Daniel: Vahet pole, mida Eleri endale selga paneb, ta näeb ikka välja nii, nagu oleks just moeseeria pildistamiselt tulnud. Seega tema või minu valik ei mängi suurt rolli – talle sobib kõik, peaasi et ta tunneb end selles riietuses enesekindlana. 

Eleri: Mina ikka küsin Danielilt, kuidas mõni riietusese tundub või kuidas ma välja näen, kui oleme kuhugi tähtsamale üritusele minemas. Daniel ise on alati väga moeteadlik ja hea maitsega olnud, seega ta minu nõuandeid ei vaja. Pigem käsin tal ikka tihedamini salli ja kindaid kanda, et ta ei külmetaks. Meil ei ole teineteisele riiete suhtes erilisi ootusi. Tuleb iseendaks jääda ja kanda seda, milles end mugavalt tunned. 

Kui palju teksaseid teil kapis on? 

Daniel: Kunagi algkooli ajal, kui moes olid laiad teksad, olid mu lemmikuks need, mida mu õde Anna oli USAst endale toonud. Salaja kandsin neid ja teipisin seestpoolt lühemaks. Õde vihastas. Lõpuks tegi ta ilusa žesti ja kinkis need teksased mulle. Järgmisel päeval jooksin majade vahel, säär jäi metallvarda külge kinni ja püksid rebenesid puruks. 

Eleri: Kunagi ostsin second-hand poodidest just teksaseid kokku, aga paljusid neist reaalselt ei kandnud. Kolimiste käigus on õnneks paljud kasutamata teksased loodetavasti oma kodu kuskil leidnud. Seega, hetkel ei ole neid väga palju. Kannan üht tumedat ja üht heledat teksapaari. Kvaliteetsetest Levi’se teksadest küll ära ei ütleks. 

Kes või mis on teie maitse kujundamisel kõige olulisemat rolli mänginud? 

Daniel: Kindlasti seesama tädipoeg David, kelle käest punase dressipluusi sain. Mäletan, et ta riietus oli alati stiilne ja vaba. Coldplay laulja Chris Martin on ka silma jäänud. 

Eleri: Mugavus, lähedasemad sõbrannad, trendid, mida reklaamitakse. 

Mis on teie arvates kõige valusam moeeksimus? 

Daniel: Ükski inimene ei tohiks never ever kanda midagi sellist, milles ta ennast hästi ei tunne. 

Eleri: Esimesena tulevad silme ette pildid tüdrukutest, kellel on liiga lühikesed seelikud, mida saadavad kontsad, millel kõndida ei osata. 

Daniel, kas sulle meeldib kanda pintsakut? Eleri, kas eelistad madalaid jalatseid või kõrgeid kontsi? 

Daniel: Ma tavaliselt ei kanna pintsakut. Aga kui vaja, siis lähen täispanga peale ja löön ennast n-ö korralikult läikima. 

Eleri: Tahaks vahel rohkem kanda kõrgeid kontsi, aga vanalinnas töötades ja ringi liikudes on madalad jalatsid elulise tähtsusega. Tegelikult meeldivad mõlemad variandid. Täistallaga kõrgeid kontsi võiksin kogu aeg kanda. 

Milline on teie kõige kallim moeost? 

Daniel: Uskuge või mitte, olin siis umbes kaheksa-aastane. Olime perega linnas nahkesemete käsitööpoes. Ma vihjasin, et sooviksin endale ühte nahktagi, kus oli USA õhuväe embleem peal. Nägin isa silmist, et tal oli tugev sisemine konflikt (ta ei ole selline inimene, kes enda riietuse peale väga palju raha kulutaks). Aga sealt poest lahkusime siiski selle nahktagiga. See on nii hästi meeles, sest kui ma sellega esimest korda kooli läksin, siis teised natuke lõõpisid selle kallal. Siis tegin suure vea ja loobusin oma isiklikust stiilist selleks, et massi sulanduda. Kahetsen seda siiani! 

Eleri: Kas pulmakleit läheb moeostu alla? Siis arvan, et pulmakleit. 

Daniel, milline on elegantne naine? 

Elegantne naine tõmbab kõigi pilgud endale. Mitte ainuüksi sellepärast, et ta riietus oleks pilkupüüdev, vaid ta kiirgab positiivsust ja enesekindlust. Ta on veidi häbelik, aga samas üllatab oma ekstreemsusega. Ta on avatud, kuid ka pisut müstiline. 

Eleri, milline on sinu arvates stiilne mees? 

Stiilne mees on Daniel. Mees, kes veidi arvestab viimase hetke moetrende, aga samas on leidnud enesekindluse iseenda stiilis ja lähtubki sellest, mitte üldsuse arvamusest.